Heerlijk, het is weer kersentijd!
Ik ben altijd weer blij als de kersen weer verkrijgbaar zijn! De Hollandse kersen zijn weer volop verkrijgbaar bij de kersentelers. Naast dat ze lekker zijn, zijn ze ook nog gezond, want kersen bevatten vitamine A en C en kalium. Kalium werkt op de bloeddruk (verlaagt) en zorgt samen met natrium dat zenuwprikkels goed geleid worden en de spieren zich samentrekken.
Tussendoortje
Een bakje kersen met 200 gram kersen bevat ongeveer 108 kcal, dus een prima tussendoortje en dus lekker snel opeten!
Bewaren
Het best kun je de kersen onafgedekt bewaren op een koele plek en zijn dan één tot twee dagen houdbaar. In de koelkast zijn kersen ongeveer drie tot vijf dagen houdbaar.
Recept, een heerlijk fruitwater met kersen en aardbeien:
Nodig: 1,5 liter water, 250 gram aardbeien, 150 gram kersen, een halve citroen en wat ijsklontjes.
Was en halveer de aardbeien, terwijl je het kroontje eraan laat zitten. Was ook de kersen. Doe beide in een grote kan en voeg het sap van de halve citroen en de ijsklontjes toe. Direct serveren.